LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Zupa pieczarkowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywna i sycąca pieczarkowa zupka

Zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem

 

  • 40 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 15dag włszczyzny krojonej, może byc mrożona)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • makaron swiderki (ilość zależy od ilosci bulionu)
  • kostka rosołowa z kury
  • mała śmietana 18 %
  • 2 łyzki mąki pszennej
  • pieprz, sól, maggi do smaku
  • natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Pieczarki pokroić w plastry, dodać je do cebulki i podsmażyć razem ok. 5 minut. Dolać wody, tak by grzyby były przykryte i gotować ok. 15 minut. Włoszczyzne wrzucić do grzybów i cebuli i gotować prawie do miękkości, w międzyczasie dodac kostke rosołową. Makaron wrzucić do zupy, pogotować do jego miękkości. Do śmietany dodać mąkę i kilka łyżek gorącego wywaru , wlać do zupy i pogotować jeszcze 2-3 minutki. Doprawić, dodać posiekaną natke pietruszki .

Tagi:

makaron