renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Zupa pieczarkowa z pieczenią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa w której wykorzystuję resztę pieczeni

Zupa pieczarkowa z pieczenią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z pieczenią

 

  • 100 garm pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 pietruszka
  • 1 marchewka
  • ok. 150 gram wieprzowej pieczeni
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z pieczenią
Myjemy i obieramy warzywa. Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę w kostkę i podsmażamy na oleju w garnku, po ok. 10 minutach dodajemy pieczeń również pokrojoną w kostkę i podsmażamy dalsze 10 minut. Następnie dolewamy ok. 1 litr wody, dodajemy starte na tarce marchewkę i pietruszkę i gotujemy ok. 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy udekorowaną natką pietruszki.
Zupa pieczarkowa z pieczenią
Pieczarki z cebulą podsmażamy na oleju w garnku
Zupa pieczarkowa z pieczenią
Dodajemy pieczeń pokrojoną w kostkę i dalej podsmażamy
Zupa pieczarkowa z pieczenią
Dolewmy wodę i dodajemy pietruszkę i marchewkę tarkowane
Zupa pieczarkowa z pieczenią
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem a podajemy z natką pietruszki