xooxoo

xooxoo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Zupa pieczarkowa z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Aromatyczna zupa pieczarkowa z soczewicą. Rozgrzewająca i sycąca. Idealna na jesienne obiady, nawet dla najmłodszych.

Zupa pieczarkowa z soczewicą

Składniki:

Zupa pieczarkowa z soczewicą

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z soczewicą
Włoszczyznę umyć i obrać. Następnie wrzucić do garnka i zalać wodą. Posolić i popieprzyć aż zrobi się wywar i warzywa będą miękkie. W czasie kiedy gotuje się wywar, należy obrać pieczarki i pokroić na małą kosteczkę. Z gotowego wywaru warzywnego wybrać por i pietruszkę a następnie dodać do niego pokrojone pieczarki i gotować do czasu aż pieczarki będą miękkie i puszczą swój aromat. Dodać soczewicę i gotować przez następne 25 minut. Następnie zupę zmiksować .

Tagi:

soczewica