marzenciak1985

marzenciak1985

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Zupa pieczarkowo-jarzynowa(2)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwe, pyszne, tanie. Smacznego.....

Zupa pieczarkowo-jarzynowa(2)

Składniki:

Zupa pieczarkowo-jarzynowa(2)

 

  • 1 opakowanie mrożonych warzyw
  • 1 opakowanie sosu pieczarkowego
  • maggi do smaku
  • 3 kostki rosołowe
  • 10-15 szt pieczarek
  • 10-15 sztuk ziemniaków

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowo-jarzynowa(2)
Do garnka nalewamy wodę i wstawiamy na ogień. Kiedy woda zacznie się gotować dodajemy kostki rosołowe i mrożone warzywa. W tym czasie obieramy pieczarki i ścieramy na tarce z grubymi oczkami, a następnie dodajemy do garnka. Doprawiamy do smaku maggi. Kiedy warzywa nam się gotują obieramy ziemniaki i kroimy w drobną kostkę. Po około 10 minutach wrzucamy do gotującej zupy. Przygotowujemy sobie sos pieczarkowy. Wsypujemy do szklanki i zalewamy ciepłą wodą i dokładnie mieszamy. Po 10 minutach wlewamy do zupy, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 10 minut. Całkowity czas przygotowania to 60-70 minut. Smacznego.

Tagi:

sosy