Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowo-paprykowa
Kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować wywar mięsny na małym ogniu zdejmując powstałe burzyny.
Po zagotowaniu wywar posolić.
Paprykę, pieczarki, ziemniaki i zieleninę pokroić: natkę i seler posiekać, koperek posiekać osobno.
Pieczarki pokroić w półplasterki, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę.
Gdy mięso na kościach jest prawie miękkie wrzucić zielone warzywa, po około 5 minutach dodać pieczarki, paprykę, marchew i ziemniaki ( ziemniaki dodałam razem, gdyż mam taki gatunek, że długo się gotują ).
Gotować warzywa do miękkości, dodać pozostałe przyprawy do smaku i kostkę rosołową.
Na koniec do niewielkiego naczynia wlać z 200 ml wywaru z zupy i rozmieszać w nim serki.
Jeśli zupa jest zbyt rzadka możemy zagęścić odrobiną mąki.
Po nalaniu zupy na talerz posypać świeżym koperkiem.
Po zagotowaniu wywar posolić.
Paprykę, pieczarki, ziemniaki i zieleninę pokroić: natkę i seler posiekać, koperek posiekać osobno.
Pieczarki pokroić w półplasterki, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę.
Gdy mięso na kościach jest prawie miękkie wrzucić zielone warzywa, po około 5 minutach dodać pieczarki, paprykę, marchew i ziemniaki ( ziemniaki dodałam razem, gdyż mam taki gatunek, że długo się gotują ).
Gotować warzywa do miękkości, dodać pozostałe przyprawy do smaku i kostkę rosołową.
Na koniec do niewielkiego naczynia wlać z 200 ml wywaru z zupy i rozmieszać w nim serki.
Jeśli zupa jest zbyt rzadka możemy zagęścić odrobiną mąki.
Po nalaniu zupy na talerz posypać świeżym koperkiem.