Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowo-warzywna
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju. Zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli. Smażyć razem kilka minut. Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Do grzybów z cebulą dodać marchewkę, por, seler, pieprz i mięso mielone. Smażyć dalej, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Podczas mieszania mięso rozdzielać łyżką, żeby nie zbiło się w jeden klops. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę, wrzucić do garnka. Wlać bulion, zagotować. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Śmietanę dokładnie rozmieszać z pół szklanki zimnej wody i mąką. Zagęścić nią zupę, ponownie doprowadzić do wrzenia. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej.