ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

zupa po kaszubsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zupa, podaje się ją oddzielnie z ziemniaki.

zupa po kaszubsku

Składniki:

zupa po kaszubsku

 

  • 1/2 kurczaka
  • 2litry wody
  • 30dag wołowiny
  • marchewka
  • pietruszka
  • cebula
  • 30dag białej kapusty
  • szklanka przecieru ze świeżych pomidorów
  • łyżka mąki
  • szklanka śmietany
  • kminek
  • sól

Sposób przygotowania:

zupa po kaszubsku
Ugotować wywar z mięsa, warzyw i przypraw,Poszatkowana kapustę udusić z cebulą na maśle, dodac kminek.Wywar przecedzić,zalać nim kapustę , dodać pokrojone warzywa, mięso, przecier pomidorowy,zaprawić śmietaną zamieszaną z mąką, krótko gotować.
Podawać oddzielnie z ugotowanymi ziemniaki.