olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Zupa po rzymsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna zupa warzywna, oryginalna i naprawdę warta zachodu ^^

Zupa po rzymsku

Składniki:

Zupa po rzymsku

 

  • 1,5 l wywaru z kości i warzyw
  • 2/3 szkl. śmietany
  • seler
  • pietruszka
  • marchew
  • cebula
  • 2łyżki tłuszczu
  • 100g grochu
  • 50g makaronu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawy do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa po rzymsku
Warzywa umyć, obrać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, zalać wywarem, ugotować. Pod koniec dodać makaron, ugotować. Zupę połączyć ze śmietaną, wymieszaną z mąką oraz groszkiem, chwilę pogotować, wymieszać z posiekaną uprzednio pietruszką.