p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa podwójnie jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa jarzynowa z warzyw

Zupa podwójnie jarzynowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa podwójnie jarzynowa

 

  • 4 marchewki,
  • 2 pietruszki,
  • 1/2 selera,
  • 1 szt. por,
  • 1 op. zupy warzywnej kremowej,
  • 2 łyżeczki przyprawy do dań,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa podwójnie jarzynowa
Warzywa, czyli 4 marchewki, 2 pietruszki i 1/2 selera obieramy ze skórki i myjemy. Marchewki, seler i pietruszki pokroimy w słupki. Por dokładnie płuczemy wodą, aby nie było w nim ziaren piasku i kroimy go w plasterki wraz z zielonymi częściami. Zalewamy 1 litem wody, zagotowujemy, dodajemy 2 łyżeczki przyprawy do dań i gotujemy do miękkości warzyw. Opakowanie zupy kremowej warzywnej mieszamy w małej ilości zimnej wody, wlewamy do prawie ugotowanych warzyw (zupa kremowa ma być zagęszczaczem), gotujemy od zagotowania 10 minut, doprawiamy pieprzem, rozlewamy do miseczek.
Zupa podwójnie jarzynowa
Opakowanie zupy kremowej warzywnej mieszamy w małej ilości zimnej wody, wlewamy do prawie ugotowanych warzyw

Tagi:

zupa przyprawy