jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Zupa pomarańczowo-marchwiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Przecierane zupy często goszczą u mnie w domu. Może dlatego, że w takiej formie najchętniej zjadają je moje dzieci:)

Zupa pomarańczowo-marchwiowa

Składniki:

Zupa pomarańczowo-marchwiowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomarańczowo-marchwiowa
Na oleju rumienimy pokrojoną w kostkę cebulę. Zagotowujemy 1 litr wody i rozpuszczamy w niej kostkę rosołową Umyta marchew obieramy kroimy na plasterki, a następnie wrzucamy do bulionu i gotujemy do miękkości. Do bulionu dodajemy przygotowana cebulę. Całość miksujemy. Z pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Całość zagotowujemy, zabielamy i doprawiamy do smaku. Z kromek wykonujemy grzanki i podajemy je do zupy.