lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa wychodzi rewelacyjna ja podaje z makaronem Moja rodzina woli bardziej niż ryż

Zupa pomidorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
Najpierw wlewam wodę do garnka. Wkladam skrzydełka umytę marchewkę oskrobaną w całości 4 mniejsze marchewki . Liśc laurowy ziele angielskie oraz 2 łyzeczki warzywka wsypuje.
Gotuje na małym ogniu wywar rosołowy , odlewając szum który się pojawia , smakując od czasu do czasu i patrząc czy nie brakuje czegoś w smaku. Jak mięsko się ugotuję Biorę litrowy słoik wlewam zima wodę koło 300 gram i 2 opakowani zupy pomidorowe Winiar roztrzepuje w tym słoiku . Następnie wlewam do Garnka i gotuje na małym ogniu jakieś 15.20 minut aby doszła do siebie w Garnku mam w tej chwili 1,5 litra wywaru pomidorowego mówię o wszystkim razem :) całość zajęło mi 1,5 godziny i mam zupkę zrobioną
Zupa pomidorowa
Doa garnka wlewamy 2 litry wody i wkładamy 3 skrzydełka
Zupa pomidorowa
Wkładamy 4 marchewki ziele angielskie 2 sztyuli liść laurowy i 2 łyzeczki warzywko
Zupa pomidorowa
Gotujemy 1 godzinkę wywar rosołowy robimy a nastepnie dodajemy rozrobione 2 zupki winiar pomidorowe i mieszamy gotujemy przez 15-20 minut na malym ogniu
Zupa pomidorowa
Pamietajmy żeby załośc zupy nie byla wieszka niz 1,5 litra razem wszystkiego

Tagi:

zupa pomidory