kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wodę wlać do rondla, dodać pomidory, cebulę, sól i cukier, gotować na małym ogniu pół godziny

Zupa pomidorowa

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

  • pomidor grubo posiekany 4 szklanki
  • woda 1 szklanka
  • cebula drobno posiekana 4 łyżki
  • sól 1-1 i 1/2 łyżeczki
  • cukier 2-3 łyżeczki
  • mleko 1 szklanka
  • ryż 200 dag

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
Wodę wlać do rondla, dodać pomidory, cebulę, sól i cukier, gotować na małym ogniu pół godziny.

Przetrzeć przez sito lub zmiksować, przelać do rondla.

Dodać ryż, mocno zagrzać, wlać mleko, wymieszać.

Tagi:

ryż pomidory