Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa
Opłukane kości wrzucamy do garnka , wodę lekko solimy i gotujemy.Makaron gotujemy w odzdzielnym garnku.. Jarzynkę oczyszczamy i wrzucamy do zupy.Dodajemy listek laur. i ziele ang. , vegetę.Sparzone pomidory kroimy do rondelka , Gotujemy do momentu aż zmiękną i dadzą się przetrzeć przez sito i wlewamy do zupy.Gdy mięso odchodzi od kości obieramy je i wrzucamy do wywaru. Śmietanę roztrzepujemy z mąką podprawiamy zupkę , dosmaczamy solą ,pieprzem i koniecznie cukrem.Ja daję sporo , wtedy zupka jest taka winna.
Posypujemy natką . makaron dajemy do garnka do wywaru bądz nakładamy na talerze i zalewamy zupką.Z dojrzałych mięsistych pomidorów i dobrze dosmaczona jest naprawdę pyszna!
Posypujemy natką . makaron dajemy do garnka do wywaru bądz nakładamy na talerze i zalewamy zupką.Z dojrzałych mięsistych pomidorów i dobrze dosmaczona jest naprawdę pyszna!
Senqa