motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kto nie lubi zupy pomidorowej? Zwłaszcza zrobionej na niedzielnym rosołku z dodatkiem gotowanego mięska.

Zupa pomidorowa Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

  • 1 litr rosołu
  • mięso gotowane
  • 1/2 szkl. ryżu
  • 1 łyżka koncentratu
  • 1/4 szkl śmietany 30%
  • natka pietruszki
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
Rosołek wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie wyciągnięte mięsko z rosołu rwiemy na mniejsze kawałki.

Ryż dokładnie pukamy i dodajemy do gotującego się rosołku. A także przygotowane mięsko.

Jak ryż będzie miękki dodajemy koncentrat. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.

Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę i doprawiamy.
Zupa pomidorowa
Rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia
Zupa pomidorowa
Ugotowane mięsko chłodzimy i rwiemy na mniejsze kawałki
Zupa pomidorowa
Ryż pukamy i dodajemy do rosołu razem z mięsem
Zupa pomidorowa
Następnie dodajemy koncentrat i mieszamy
Zupa pomidorowa
Na koniec dodajemy śmietanę, pietruszkę oraz doprawiamy