izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

zupa pomidorowa 10

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupa, idealna na zimowe obiady.

zupa pomidorowa 10

Składniki:

zupa pomidorowa 10

 

  • 1 szt. marchewka
  • 1 szt. pietruszka
  • 1 szt. seler
  • 1/2 szt. pora
  • 1 słoik przecieru pomidorowego robionego w domu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego Pudliszki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki śmietany 12 %
  • 2 łyżki mleka
  • natka pietruszki
  • garść ryżu
  • przyprawa Kucharek do smaku
  • 1 łyżka maggi

 

Sposób przygotowania:

zupa pomidorowa 10
Marchewkę umyj, obierz, pokrój w kostkę. Por umyj, oczyść. Pietruszkę i seler umyj, obierz. Wszystkie warzywa włóż do garnka, zalej wodą i gotuj do miękkości. Por, seler, pietruszkę wyjmij z wywaru. Dolej wody, zagotuj, dodaj oby dwa rodzaje przecieru pomidorowego, dokładnie wymieszaj. Doprowadź do wrzenia, zagęść zupę mąką , wymieszaną z wodą, śmietaną i mlekiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem, przyprawą Kucharek i maggi. Wrzuć ryż do zupy i gotuj go do miękkości. Gotową zupę posyp natką pietruszki.