Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa Eli z makaronemprzygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i przekroić na połówki.
przygotowanie cebuli cd
Obrane i przekrojone cebule przysmażyć na suchej patelni.
gotowanie rosołu
Kurczaka umyć, włożyć do dużego garnka, dodać marchewki, pietruszkę, seler, czosnek i podpieczoną cebulę. Całość zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, posolić i ugotować rosół.
przygotowanie mięsa
Wyjąć z rosołu kurczaka i ostudzić. Oddzielić mięso od skóry i kości i pokroić w kostkę.
przygotowanie warzyw
Wyjąć z rosołu jarzyny, czosnek i cebulę. Rosół przecedzić przez sitko. Do warzyw dolać rosołu i dobrze zmiksować zmiksować.
przygotowanie zupy
Do wrzącego rosołu wrzucić makaron i zagotować. Dodać do zupy koncentrat pomidorowy i gotować aż makaron będzie miękki. Śmietanę wlać do garnka dolewać śmietanę, cały czas mieszać, żeby się nie zważyła. Zahartowaną śmietanę wlać do zupy, dodać zmiksowane warzywa i zagotować. Doprawić zupę maggi do smaku. Smacznego!