krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Zupa pomidorowa wyśmienita

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Zupa pomidorowa wyśmienita

Składniki:

Zupa pomidorowa wyśmienita

 

  • 2 kostki Bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki masła
  • 4 krople sosu tabasco
  • 2 łyżki tartego sera parmezan
  • 500 g pomidorów
  • 2 kromki chleba tostowego
  • 100 g sera topionego śmietankowego

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa wyśmienita
Pomidory i cebulę obrać, drobno pokroić. Cebulę smażyć na 1 łyżce masła 5 minut, dodać pomidory, smażyć następne 5 minut. Bulion warzywny przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pomidory i cebulę zmiksować, połączyć z Bulionem. Dodać topiony serek. Gotować ok. 2 minuty (do rozpuszczenia sera). Doprawić keczupem i sosem tabasco.
Chleb pokroić w kostkę, usmażyć na 1 łyżce masła, posypać serem. Zupę podawać z grzankami.