Sposób przygotowania:
zupa pomidorowa z chlebem
Garnek z rosołem postawiłam na gazie aby się ponownie ugotował. Do osobnego garnka wlałam wodę i osoliłam. Gdy zaczęła wrzeć,wrzuciłam makaron. Gotowałam na wolnym ogniu do miękkości.Odcedziłam i wyłożyłam porcję na miseczkę. Gdy rosół zaczął wrzeć,dodałam koncentrat pomidorowy a następnie mieszankę śmietany połączonej z mąką pszenną.Wymieszałam.Podgrzałam. Taką pomidorową wlałam na miseczkę z makaronem i wdrobiłam kromkę chleba. Szybko ,tanio i sytnie.
Elficzna
Triss
msewka
MagdaMM
Babciagramolka
0MasterChef0
..co fakt to fakt...
evita0007
Elficzna
to odważny ten Wasz Ziutek haha xD
martunia.kot@interia
mariel78
Babciagramolka
Czy przypadkiem nie rozpędziliście sie w krytykowaniu ?
Proporcje 1 litr rosołu / mały słoik koncentratu (85g) -- to normalna proporcja- sama tyle daję ( nawet więcej ). Śmietany szklanka na litr - dla mnie troche za dużo ale są osoby które do pomidorówki ( czy ogórkowej ) tyle dają . Zaręczam , ze zupa w takiej proporcji jest smaczna ( to tylko kilka łyzek śmietany na talerz przeliczcie sobie ). Zupa pomidorowa po dodaniu smietany niestety przestaje być rubinowa ( dla tego dodaję śmietane na talerzu a nie w garnku).
No i to co wszystkim chyba przeszkadza to wrzucony do zupy chleb ( już o tym pisałam ) -- ale u licha zastanówcie się ile osób w waszych rodzinach jada zupy przegryzajac je chlebem ? Niektórzy wrzucają kawałki chleba do zupy . Nie wygląda to apetycznie i raczej bym tak zupy na zdjeciu nie pokazała ale ostatnie komentarze są zdecydowanie przesadzone moim zdaniem .
Smakowita doskonale wie , że podpadła mi ostatnio totalnie ale tamto dotyczyło innych przepisów - ten przepis jest do zaakceptowania ( nie podoba mi sie sposób podania) - ale nie podoba mi sie obrażanie autora w komentarzach
Elficzna
ja wspomniałam o koncentracie i śmietanie - ale to nie była krytyka. W dalszej części komentarza wyjaśniłam o co mi chodzi ba! nawet dałam kilka rad od siebie...chociaż nie wiem po co :) bo szczerze wątpię żeby jakiekolwiek z jej dań przygotowała ona sama :) ale tak to już jest - jak się ciągle kłamie, to potem już nikt nie wierzy.
januszek
januszek
Babciagramolka
januszek -- sprawdź sobie - wymieszaj litr rosołu z 85g koncentratu 30 % i szklanka śmietany .Gwarantuję Ci , że zupa będzie pomidorówką . Akurat tu będe się upierać bo sama stosuję te proporcje ( no prawie - daję mniej śmietany lub wcale). Nie krytykuj przepisu tylko dla tego że masz cos do autora . To jest nieuczciwe . Jesli ktoś ugotuje pomidorówkę wg tego przepisu ( mając dobry rosół ) i powstrzyma się przed wrzuceniem na talerz połamanego chleba ( bo mu taki wyglad nie odpowiada ) to bedzie mieć normalną zupę .
Smakowita nie ma daru pokazywania swoich potraw tak by kusiły wygladem ale wielu z nas popełnia ten błąd - czasem ułozenie , barwa dodatków , kompozycja ,, niszczą" nam całą potrawę .Uczmy się od siebie .Ale nie dewaluujmy przepisy ze względu na autora .
Pyza