zupa pomidorowa z chlebem

  • 16
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

zagęszczana na chlebie ulubiona zupa mojego męża

zupa pomidorowa z chlebem

Składniki:

zupa pomidorowa z chlebem

 

  • 1 litr rosołu
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego 85 gram
  • 200 ml śmietany 30%
  • 2-3 łyżki mąki
  • 1 kromka chleba
  • 1 makaron świderki 400 gram

Sposób przygotowania:

zupa pomidorowa z chlebem
Garnek z rosołem postawiłam na gazie aby się ponownie ugotował. Do osobnego garnka wlałam wodę i osoliłam. Gdy zaczęła wrzeć,wrzuciłam makaron. Gotowałam na wolnym ogniu do miękkości.Odcedziłam i wyłożyłam porcję na miseczkę. Gdy rosół zaczął wrzeć,dodałam koncentrat pomidorowy a następnie mieszankę śmietany połączonej z mąką pszenną.Wymieszałam.Podgrzałam. Taką pomidorową wlałam na miseczkę z makaronem i wdrobiłam kromkę chleba. Szybko ,tanio i sytnie.