p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa pomidorowa z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lubicie zupę pomidorową, my bardzo. Tym razem oprócz makaronu gwiazdki dodałam pokrojony w kostkę ser mozzarella.

Zupa pomidorowa z mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z mozzarellą

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek białej części pora
  • 1 cebula
  • 1 kostka warzywna
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Pudliszki
  • 1,5 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu
  • sól morska prowansalska i pieprz czarny Kamis do smaku
  • 1 filiżanka makaronu gwiazdki
  • zielona pietruszka
  • 1 ser mozzarella

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z mozzarellą
Zagotować wodę z porcją rosołową, selerem, pietruszką, cebulą i porem i 1 łyżeczką soli, ściągnąć szumowiny zbierające się na powierzchni zupy. Dodać kostkę warzywną, kolorowy pieprz, marchew pokrojoną w plastry i gotować całość 20 minut, dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego, wsypać do zupy 1,5 łyżki cukru trzcinowego dla złamania kwasu koncentratu, doprawić solą morską prowansalską i czarnym pieprzem i gotować dalej. Wsypać filiżankę drobnego makaronu typu gwiazdki i gotować do miękkości makaronu ok. 7 minut. Rozlać zupę do miseczek i udekorować pokrojonym w kostkę serem mozzarella i świeżą natką pietruszki.
Zupa pomidorowa z mozzarellą
Zagotować wodę z porcją rosołową z warzywami
Zupa pomidorowa z mozzarellą
marchew kroimy w plastry, ser mozzarella w kostkę
Zupa pomidorowa z mozzarellą
dodajemy cały słoiczek koncentratu pomidorowego,
Zupa pomidorowa z mozzarellą
wsypujemy 1,5 łyżki cukru trzcinowego dla złamania kwasu koncentratu