Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna zupa pomidorowa z papryką i kiełkami. Podaję ją zazwyczaj z makaronem ryżowym jednak nie jest to konieczność, z każdym smakuje świetnie :)

Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa

 

  • 500 ml bulionu
  • 1 niewielka marchewka
  • 1/4 papryki
  • 1 łyżka kiełków - pędy bambusa
  • 100 ml sosu pomidorowego
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • sól
  • pieprz
  • makaron do podania

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa
Bulion zagotowujemy. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki, paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Do gotującego bulionu przekładamy marchew z papryką i gotujemy 10 minut, zalewamy sosem pomidorowym, dodajemy pędy bambusa i gotujemy kolejne 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem. Gorącą zupę podajemy z ulubionym makaronem.
Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa
Etap 1 zwykły zcysty bulion zagotowujemy
Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa
Etap 2 następnie dodajemy marchewkę wraz z pietruszką
Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa
Etap 3 następnie dodajemy sos pomidorowy
Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa
Etap 4 na koniec dodajemy pedy bambusa i doprawiamy