Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa pomiodorowa z papryką i grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa pomidorowa z czosnkowymi grzankami jest smaczna i rozgrzewająca.

Zupa pomiodorowa z papryką i grzankami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pomiodorowa z papryką i grzankami

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomiodorowa z papryką i grzankami
Pomidory umyć, pokroić na kawałki. W rondelku rozgrzać 2 łyżki masła, podsmażyć posiekany ząbek czosnku, włożyć pokrojone pomidory, przykryć i dusić do miękkości. Następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować, wlać rosół. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulę i paprykę. Połączyć z zupą, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Chleb tostowy pokroić w kostkę, przyrumienić na rozgrzanym pozostałym maśle z dodatkiem zmiażdżonego czosnku. Zupę podawać posypaną czosnkowymi grzankami.
Zupa pomiodorowa z papryką i grzankami
Świeże pomidory podsmażyć na rozgrzanym maśle
Zupa pomiodorowa z papryką i grzankami
Pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną cebulę podsmażyć na oleju

Tagi:

chleb papryka