Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z paprykowym kremem
Kurczaka myjemy i zalewamy wodą, gotujemy przez około 5 minut i ściągamy szumowinę, w tym czasie warzywka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach (marchewkę i pietruszkę) pozostałe wkładamy w całości do zupki, całość gotujemy przez około 10 minut, następnie puszkę pomidorów otwieramy, przelewamy do malaksera i dokładnie rozdrabniamy, zalewamy pomidorami rosołowy wywar, dodajemy posiekaną natkę i gotujemy 5 minut, w tym czasie dodajemy pastę paprykową i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowania, Na talerzyki nakładamy ryż, zalewamy go gorącą zupką i podajemy
LegoJedi
(dlaczego kurczaka nie wrzucasz do wrzatku .. tylko do zimnej wody?)
Babciagramolka
Mogę odpowiedzieć w zastępstwie ?
Gotując zupę zawsze powinniśmy wkładać mieso do zimnej wody bo jak wrzucimy do gorącej to białko na powierzchni mięsa się zetnie i co prawda mieso po ugotowaniu zostanie soczyste , ale do wywaru smaków z mięsa nie wiele przejdzie. A jak wkładamy do zimnej to po woli wyciągamy z mięsa wszystkie smaki zanim białka się zetną.
LegoJedi
Dziekuje za odpowiedz... mi jest szkoda tego soczystego udka i skrzydelka dlatego spytalem hehehehe wolalbym poswiecic inne czesci kurczaka na wywar.
Konczi
ja od zawsze tak gotuję zupki, moja mama tak gotowała i ja również tak to czynię :) dla mnie to najlepszy sposób :) a mięsko z zupki zostało zjedzone i nie szkoda mi tych części kurczaczka na zupkę :D