Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z pieczarkami
Kości płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli. Por kroimy w plasterki, marchewki obieramy i także kroimy w plasterki. Pieczarki dokładnie płuczemy. Por, marchewkę i grzyby wrzucamy do wywaru, dodajemy kostkę warzywną i dalej gotujemy. Po 10-15 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy oraz kostkę rosołową. Gdy warzywa i grzyby będą miękkie to wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Doprowadzamy do wrzenia. Porcję zupy wylewamy na talerz.
![Zupa pomidorowa z pieczarkami Zupa pomidorowa z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pomidorowa-z-pieczarkami-334302.jpg)
![Zupa pomidorowa z pieczarkami Zupa pomidorowa z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pomidorowa-z-pieczarkami-334303.jpg)
![Zupa pomidorowa z pieczarkami Zupa pomidorowa z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pomidorowa-z-pieczarkami-334304.jpg)
![Zupa pomidorowa z pieczarkami Zupa pomidorowa z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pomidorowa-z-pieczarkami-334305.jpg)