Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ryżem
Mięso należy dobrze opłukać a następnie ugotować. Gdy zacznie się już gotować, na wierch wody, zaczną wypływać tzw "szumowiny"- ścięte białko- należy je zebrać chochelką i wylać ( zdj 1) W między czasie przygotowujemy następne składniki a więc: zetrzeć marchewkę i pietruszkę na tarce ( ja osobiście pietruszkę pokroiłam w kostkę) ( zdj 2) Następnie dodajemy kostkę rosołową i na małym ogniu gotujemy. Po około 10 minutach dodajemy marchewkę i pietruszkę. Gotując to też ok 10 minut. PO tym czasie dodajemy przecier pomidorowy, nadal gotując na średnim ogniu. ( zdj 3). Następnie odlewamy ok 4 chochelki zupy do garnuszka i dodajemy śmietanę i dobrze mieszamy. Gdzie następnie, mieszankę oddajemy do reszty zupy i gotujemy. Na końcu wsypujemy ryż, skręcamy płomień i mieszając co chwilę gotujemy ryż ok 15 min, aby był miękki. Zupę można podawać z łyżką śmietany, ale to już jak to lubi. SMACZNEGO !!