kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Zupa pomidorowa z ryżem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przepis na zupę pomidorową z ryżem

Zupa pomidorowa z ryżem 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pomidorowa z ryżem 4

 

  • 150 g przecieru pomidorowego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka korzeń
  • ½ małego selera
  • 1 kostka rosołowa
  • 200 g ryżu
  • pietruszka natka
  • sól
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • listek laurowy

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z ryżem 4
Wstawiamy ½ garnka wody. Obieramy marchew i pietruszkę, następnie ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy do garnka. Dodajemy kostkę rosołową, listek laurowy, ziele i pieprz. Gotujemy 10 minut. Ryż wsypujemy do garnka. Gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, solimy. Gotujemy jeszcze 10 – 15 min. Podajemy z posiekaną pietruszką.
Zupa pomidorowa z ryżem 4
Obieramy marchew i pietruszkę, następnie ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy do garnka.
Zupa pomidorowa z ryżem 4
Dodajemy kostkę rosołową, listek laurowy, ziele i pieprz. Gotujemy 10 minut. Ryż wsypujemy do garnka. Gotujemy kolejne 10 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, solimy. Gotujemy jeszcze 10 – 15 min. Podajemy z posiekaną pietruszką.

Tagi:

ryż pomidory