slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Flaczki z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne flaczki grzybowe...z boczniaków. To moja pierwsza przygoda z tymi pysznymi grzybami a nie ostatnia. Flaczki wyszły aromatyczne, pikantne i super rozgrzewające. Polecam

Flaczki z boczniaków

Składniki:

Flaczki z boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z boczniaków
Boczniaki myjemy i osuszamy, kroimy w paski. Marchewkę, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy a następnie wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i chwilę smażymy. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy: grzyby, pokrojone warzywa, przesmażoną cebulkę i czosnek, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu ok 30 minut.