Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Zupa pomidorowa z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pokrojone w plastry pomidory polewamy gorącym olejem, solimy i oprószamy mąką.

Zupa pomidorowa z serem

Składniki:

Zupa pomidorowa z serem

 

  • 2 porcje
  • 40 dag pomidorów
  • 1,5 łyżki stołowe oleju
  • 1 płaska stołowa łyżka mąki
  • Nać selera
  • 1 młoda cebula ze szczypiorem
  • 5-8 dag tartego sera

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z serem
Dodajemy drobno posiekaną nać selera, zalewamy zimną wodą, wkładamy cebulę i gotujemy 5-6 minut. Następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy tarty ser i mieszamy.