Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa zabielana z domowym makaronem
1. Makaron przygotowujemy wg tego przepisu https://gotujmy.pl/domowy-makaron,przepisy-makarony-przepis,239541.html
2. Skrzydełka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Warzywa obieramy i płuczemy i kroimy w słupki. Mięso razem z warzywami przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Gotujemy do miękkości. Skrzydełka wyjmujemy (możemy je użyć do drugiego dania ). Wywar możemy przecedzić.
3. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
4. Do wywaru dodajemy przecier pomidorowy, wlewamy śmietanę,zagotowujemy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Na talerze nakładamy porcje makaronu, nalewamy zupę i posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Podajemy.
2. Skrzydełka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Warzywa obieramy i płuczemy i kroimy w słupki. Mięso razem z warzywami przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Gotujemy do miękkości. Skrzydełka wyjmujemy (możemy je użyć do drugiego dania ). Wywar możemy przecedzić.
3. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
4. Do wywaru dodajemy przecier pomidorowy, wlewamy śmietanę,zagotowujemy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Na talerze nakładamy porcje makaronu, nalewamy zupę i posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Podajemy.