zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pomidorowa ze świeżych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

ekspresowa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Pomidorowa ze świeżych pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa ze świeżych pomidorów

 

  • 1 l rosołu
  • 500g świeżych mięsistych pomidorów ( swoich z działki )
  • ugotowane warzywa z rosołu :
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 150 ml śmietanki 18%
  • Do smaku :
  • sól pieprz kolorowy
  • kucharek w płynie

Sposób przygotowania:

Pomidorowa ze świeżych pomidorów
Pomidory naciąć na krzyż, zalać wrzątkiem i zahartować. Następnie zdjąć skórkę, usunąć gniazdo nasienne i umieścić w misce. Do wysokiego naczynia wrzucić warzywa z rosołu i pomidory i zmiksować. Rosół wlać do garnka, zagotować i dodać zmiksowane składniki. Zagotować a potem wlać śmietankę zahartowaną z odrobiną zupy. Doprawić do smaku solą, kucharkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Na talerze nakładać porcje makarony, wlewać gotową zupę i posypać świeżą natką pietruszki,
Pomidorowa ze świeżych pomidorów
pomidory spażyć zdjać skórkę i do dzbanka wrzucić warzywa.
Pomidorowa ze świeżych pomidorów
warzywa i pomidory z miksować aby nie było grudek
Pomidorowa ze świeżych pomidorów
warzywa przelożyc do gotującego sie rosołu.
Pomidorowa ze świeżych pomidorów
do zupy wlać zahartowaną smietankę i doprawić do smaku

Tagi:

pomidory