Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa pomidorowo-cebulowa z grzankami.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić dość drobno.

Zupa pomidorowo-cebulowa z grzankami.

Składniki:

Zupa pomidorowo-cebulowa z grzankami.

 

  • 4 duże cebule
  • 5 mięsistych, dużych pomidorów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2,5 l bulionu (dowolny)
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka mąki
  • pieczywo na grzanki (wedle uznania)
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo-cebulowa z grzankami.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić dość drobno. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na odrobinie oleju, dodać pomidory, oprószyć mąką i smażyć kilka minut. Dolać bulion, koncentrat i gotować ok. 10-15 min. Na reszcie oleju zrumienić pokrojone pieczywo, podawać z zupą.