Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowo-grochowa z mięsem
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na oleju. Dodać do niej curry, paprykę mieloną i pieprz, chwilę smażyć. Do cebuli dodać mięso i usmażyć je, cały czas mieszając. Do mięsa wsypać groch, dodać koncentrat pomidorowy i majeranek. Wymieszać, wlać bulion i zagotować. Dodać obrane i pokrojone w półplasterki marchewki i oczyszczone liście pora i selera. Gotować ok. 15 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Ziemniaki dodać do zupy i gotować do miękkości wszystkich warzyw. Mąkę zrumienić na oleju, wlać do niej 1 szklankę zimnej wody, wymieszać. Zagęścić nią zupę. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.