WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1153]

Zupa krem z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna zupa krem z cukinii żółtej i zielonej z dodatkiem innych warzyw, ugotowana bez mięsa jedynie z dodatkiem kostki rosołowej.

Zupa krem z cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa krem z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z cukinii

ETAP 1:

Cukinię obrać i wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Ziemniaka, marchewkę i pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w podobną kostkę, wrzucić do garnka. Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę, dodać do reszty warzyw.

Dodać posiekany koperek. Wlać wody tyle aby przykryła warzywa. Włożyć listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty i zagotować. Wrzucić kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie. Ugotowaną zupę zmiksować blenderem ręcznym na jednolitą papkę/krem.

Jeśli zupa wyjdzie rzadka można zagęścić kaszą manną wsypując ją do kremu i gotując jeszcze kilka minut. Zupę podawać ze świeżym pieczywem.

Zupa krem z cukinii
Zupa krem z cukinii po zmiksowaniu blenderem
Zupa krem z cukinii
Posiekany koperek dodany do pokrojonych warzyw
Zupa krem z cukinii
Pokrojona cukinia, marchewka, pietruszka i ziemniak w garnku

Tagi:

zupa zupa krem