Sposób przygotowania:
Zupa krem z cukiniiETAP 1:
Cukinię obrać i wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Ziemniaka, marchewkę i pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w podobną kostkę, wrzucić do garnka. Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę, dodać do reszty warzyw.
Dodać posiekany koperek. Wlać wody tyle aby przykryła warzywa. Włożyć listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty i zagotować. Wrzucić kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie. Ugotowaną zupę zmiksować blenderem ręcznym na jednolitą papkę/krem.
Jeśli zupa wyjdzie rzadka można zagęścić kaszą manną wsypując ją do kremu i gotując jeszcze kilka minut. Zupę podawać ze świeżym pieczywem.