mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa porowa z zieloną soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i szybka w przygotowaniu zupa porowa.

Zupa porowa z zieloną soczewicą

Składniki:

Zupa porowa z zieloną soczewicą

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z zieloną soczewicą
Do garnka z 1 litrem wody wkładamy pokrojony w paseczki seler, liść laurowy oraz kilka ziarenek czarnego pieprzu. Gotujemy przez około 10 minut. Następnie dodajemy startą marchewkę oraz pokrojony w paski por. Zagotowujemy. W oddzielnym garnku gotujemy soczewicę. Następnie dodajemy ją do zupy. Doprawiamy solą , pieprzem oraz czosnkiem. Wierzch zupy posypujemy drobno posiekanym koperkiem.

Tagi:

soczewica pory