Sposób przygotowania:
Zupa porowo-serowa
Bulion wlewamy do garnka i wstawiamy do na gaz. Obieramy ziemniaki, marchewki i pietruszkę.
Myjemy je a następnie kroimy ziemniaki w kosteczkę a marchewki i pietruszkę w plasterki.
Por kroimy w cienkie krążki i myjemy. Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy ok. 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Serek topiony kroimy drobno i dodajemy do gotującej się zupy.
Mieszamy razem, aż serki się rozpuszczą. Zdejmujemy zupę z ognia i podajemy.
Myjemy je a następnie kroimy ziemniaki w kosteczkę a marchewki i pietruszkę w plasterki.
Por kroimy w cienkie krążki i myjemy. Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy ok. 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Serek topiony kroimy drobno i dodajemy do gotującej się zupy.
Mieszamy razem, aż serki się rozpuszczą. Zdejmujemy zupę z ognia i podajemy.