Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z papryką
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy sól, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy wywar do momentu, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjmujemy je z garnka.
Ziemniaki oraz paprykę kroimy w kostkę, marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy 20 minut.
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.
Doprawiamy zupę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Ugotowane mięso obieramy z kości i podajemy w zupie.
Ziemniaki oraz paprykę kroimy w kostkę, marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy 20 minut.
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.
Doprawiamy zupę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Ugotowane mięso obieramy z kości i podajemy w zupie.