Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa ogórkowa z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna, pożywana zupa ogórkowa w nieco innej wersji, z dodatkiem czerwonej papryki. Podana z kawałkami mięsa.

Zupa ogórkowa z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z papryką
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy sól, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy wywar do momentu, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjmujemy je z garnka.

Ziemniaki oraz paprykę kroimy w kostkę, marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy 20 minut.

Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.

Doprawiamy zupę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Ugotowane mięso obieramy z kości i podajemy w zupie.
Zupa ogórkowa z papryką
Ziemniaki oraz paprykę kroimy w kostkę, marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej.
Zupa ogórkowa z papryką
Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy 20 minut.
Zupa ogórkowa z papryką
Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.
Zupa ogórkowa z papryką
Ugotowane mięso obieramy z kości i podajemy w zupie.