Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i prosta w przygotowaniu zupa z dużą ilością warzyw oraz z czerwoną fasolą z puszki. Można ją podawać z kawałkami ugotowanego mięsa.

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
Oczyszczone mięso zalewamy zimną wodą i gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego do momentu, aż mięso będzie miękkie.

W czasie, gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa: ziemniaki kroimy w kostkę, buraki, marchew i selera ścieramy na tarce jarzynowej.

Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je z garnka. a wywar przecedzamy przez sito i wrzucamy do niego warzywa. Gotujemy 15 minut. Dodajemy czerwoną fasolę odsączoną z zalewy i gotujemy 5 minut. 

Zabielamy zupę jogurtem naturalnym wymieszanym z niewielką ilością zupy. 

Zagotowujemy i doprawiamy zupę pieprzem. 
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
Oczyszczone mięso zalewamy zimną wodą i gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
W czasie, gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa: ziemniaki kroimy w kostkę, buraki, marchew i selera ścieramy na tarce jarzynowej.
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je z garnka. a wywar przecedzamy przez sito.
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
Dodajemy czerwoną fasolę odsączoną z zalewy i gotujemy 5 minut.