Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą
Oczyszczone mięso zalewamy zimną wodą i gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych i ziela angielskiego do momentu, aż mięso będzie miękkie.
W czasie, gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa: ziemniaki kroimy w kostkę, buraki, marchew i selera ścieramy na tarce jarzynowej.
Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je z garnka. a wywar przecedzamy przez sito i wrzucamy do niego warzywa. Gotujemy 15 minut. Dodajemy czerwoną fasolę odsączoną z zalewy i gotujemy 5 minut.
Zabielamy zupę jogurtem naturalnym wymieszanym z niewielką ilością zupy.
Zagotowujemy i doprawiamy zupę pieprzem.
W czasie, gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa: ziemniaki kroimy w kostkę, buraki, marchew i selera ścieramy na tarce jarzynowej.
Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je z garnka. a wywar przecedzamy przez sito i wrzucamy do niego warzywa. Gotujemy 15 minut. Dodajemy czerwoną fasolę odsączoną z zalewy i gotujemy 5 minut.
Zabielamy zupę jogurtem naturalnym wymieszanym z niewielką ilością zupy.
Zagotowujemy i doprawiamy zupę pieprzem.