Sposób przygotowania:
Zupa dyniowa z grzankami
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, na patelni roztapiamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę z czosnkiem. Marchewką, pietruszkę oraz batata obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i razem smażmy przez 10-15 minut.
Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy podsmażone warzywa i wlewamy rosół. Gotujemy do miękkości warzyw, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką i chili.
Całość miksujemy za pomocą blendera, zupę przelewamy na talerz i posypujemy grzankami czosnkowymi.
Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy podsmażone warzywa i wlewamy rosół. Gotujemy do miękkości warzyw, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką i chili.
Całość miksujemy za pomocą blendera, zupę przelewamy na talerz i posypujemy grzankami czosnkowymi.
ziutula
biedroneczki
Czekoladka 2
robaczek