Sposób przygotowania:
Zupa rybna wg marlena1114
Na samym początku należy filety rybne umyć, osuszyć, pokroić na małe porcje. Kawałki ryby przełożyć na talerz, równomiernie skropić sokiem z cytryny, odstawić na dwadzieścia minut. Marchewki i selera obrać, pora dokładnie oczyścić. Marchewki pokroić w cienkie plasterki, pora w krążki, selera w małe słupki. Olej mocno rozgrzać na dużej patelni, podsmażyć na nim warzywa, doprawić do smaku solą i pieprzem. W dużym rondlu przygotować rosół, dodać włoszczyznę, zagotować. Kawałki ryby przełożyć do rosołu, gotować dziesięć minut na słabym ogniu. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki drobno pokroić, posypać gotową zupę. Życzę Smacznego ;)
Babciagramolka
marlena1114
Z kurczaka ;)