izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Zupa rybna z pangi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
  • KALORIE: 340
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Apetyczna, sycąca zupa, idealna na jednodaniowy obiad.

Zupa rybna z pangi

Składniki:

Zupa rybna z pangi

 

  • 2 duże filety z pangi
  • 2 cebule białe
  • 1 puszka krojonych lub rozdrobnionych pomidorów bez skórki
  • 2 pomidory
  • czarny mielony pieprz
  • 200 g makaronu wstążki
  • szczypta przyprawy, np. Kucharek, itp.
  • sól
  • sok z 1 cytryny
  • cukier do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z pangi
Filety z pangi odstaw do rozmrożenia. Cebule obierz, pokrój w krążki, wrzuć do garnka razem z pomidorami z puszki wraz z zalewą. Dołóż obrane ze skórki, pocięte w kostkę pomidory. Do zawartości naczynia wlej 2 l wody, po czym zagotuj do miękkości cebuli. Dopraw do smaku solą, cukrem , pieprzem i przyprawą, np. Kucharkiem. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Filety opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Wrzuć je do zupy, gotuj ok. 15 min. Dobrze wymieszaj, dopraw sokiem z cytryny. Zupę podawaj na gorąco z makaronem.