eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa ryżowa Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo pyszna odmiana rosołu.

Zupa ryżowa Eli

Składniki:

Zupa ryżowa Eli

 

  • 1/2 kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • kucharek,sól,pieprz,maggi
  • 1 szklanka ryżu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowa Eli
Kurczaka zalać zimną wodą i zagotować.Obrane cebule przypiec na płycie lub opalić nad gazem.Dodać opaloną cebulę,ząbki czosnku,ziele angielskie,kucharka i gotować na małym ogniu,aż kurczak będzie całkiem miękki.Wyjąć kurczaka,obrać i pokroić w kostkę.Rosól przecedzić i rozcieńczyć wodą(jest bardzo esencjonalny),doprawić solą,pieprzem i maggi.Dodać warzywa utarte na tarce z grubymi oczkami,wypłukany ryż.Gotować aż ryż będzie miękki.Dodać mięso kurczaka,posiekaną natkę i koperek.Smacznego!