ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Zupa rzodkiewkowa z liści

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa kremowa z liści rzodkiewki, zagęszczona serkiem topionym

Zupa rzodkiewkowa z liści Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa rzodkiewkowa z liści

 

  • 2 pęczki liści rzodkiewki
  • 700ml bulionu warzywnego
  • serek topiony 100 g
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 lyżki oliwy
  • oregano do przybrania
  • łyżka startego sera żółtego do ozdoby

Sposób przygotowania:

Zupa rzodkiewkowa z liści
Liście rzodkiewki dokładnie myję z ziemi osuszam i kroje na mniejsze kawałki. Podsmazam na oliwie, Czosnek siekam drobno i dodaję do liści. Podsmażam jeszcze chwilę i dodaję do gotującego się bulionu. Dodaję rozdrobniony serek topiony i gotuje około 20 minut. Po tym czasie zdejmuję z ognia i miksuję na jednolitą konsystencję. Przyprawiam do smaku sola i pieprzem i ozdabiam serem żółtym i oregano.
Zupa rzodkiewkowa z liści
Czyste liscie rzodkiewki podsmazam na oliwie
Zupa rzodkiewkowa z liści
Dodaję posiekany czosnek i ewentualnie troche posiekanego oregano i podsmażam dalej
Zupa rzodkiewkowa z liści
Całość przesypuję do gotującego się bulionu
Zupa rzodkiewkowa z liści
Dodaje ser topiony gotuję i miksuję na jednolitą konsystencję

Tagi:

sery ser