justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Zupa selerowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do gotowej zupy wlewamy mleko i doprawiamy ja do smaku solą i pieprzem.

Zupa selerowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa selerowa

 

  • seler naciowy 1 sztuka
  • ziemniaki 5 sztuk
  • marchewka 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • pietruszka 1 garstka
  • mleko 1/2 szklanki
  • bulion drobiowy 2 l

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa
Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Zalewamy bulionem i doprowadzamy do zagotowania. Seler myjemy i kroimy w kostkę. dodajemy do marchewki. Obrane ziemniaki również kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do zupy razem z selerem. Wsypujemy posiekaną pietruszkę i wszystko razem gotujemy do miękkości ziemniaków. Do gotowej zupy wlewamy mleko i doprawiamy ja do smaku solą i pieprzem.
Zupa selerowa
Wsypujemy posiekaną pietruszkę i wszystko razem gotujemy do miękkości ziemniaków.

Tagi:

seler