Sposób przygotowania:
Zupa selerowa
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie myjemy udko i wkładamy do gotującej się wody. Marchewki obieramy i myjemy kroimy w kostkę. Seler obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy razem z marchewką do garnka po 20 minutach gotowania mięsa.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w sporą kostkę i dodajemy do garnka po następnych 15 minutach. Gotujemy razem do miękkości warzyw i mięsa. Na końcu wlewamy śmietankę i dodajemy sól do smaku. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w sporą kostkę i dodajemy do garnka po następnych 15 minutach. Gotujemy razem do miękkości warzyw i mięsa. Na końcu wlewamy śmietankę i dodajemy sól do smaku. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.