MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa selerowa 4.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowa kremowa zupa selerowa .

Zupa selerowa 4. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa selerowa 4.

 

  • 1 średni seler (400g)
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 100g serka topionego ze szczypiorkiem
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz biały

 

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa 4.
Seler i marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Do garnka wlewamy 1l wody, wsypujemy seler , cebulę, marchewkę, dodajemy sól i pieprz , gotujemy przez 10 minut. Następnie do zupy dodajemy serek topiony , mieszamy gotujemy na małym ogniu przez 5 minut, serek musi się rozpuścić. Gotową,gorącą zupę wlewamy na talerz i posypujemy natką pietruszki. Można podawać z grzankami.
Zupa selerowa 4.
Podstawowe pododukty to : seler, marchew, cebula, serek topiony.
Zupa selerowa 4.
Seler ścieramy na tarce o duzych oczkach.
Zupa selerowa 4.
Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy seler, marchew, cebulę , pieprz , sól i gotujemy 10 minut.
Zupa selerowa 4.
Do zupy dodajemy serek topiony, mieszamy i gotujemy przez 5 minut.

Tagi:

seler