mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa selerowa 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, pożywna, szybka w przygotowaniu zupa selerowa.

Zupa selerowa 9

Składniki:

Zupa selerowa 9

 

  • 1 seler korzeniowy
  • 1/4 szklanki posiekanych migdałów
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kopru
  • 1 łyżka masła
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa 9
Na początku seler oraz cebulę oczyszczamy, siekamy a następnie smażymy na maśle wraz z migdałami przez około 10 minut. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Przekładamy do rondla, dodajemy koperek , zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy przez około 15 minut. Wlewamy śmietanę i posypujemy słodką papryką. Możemy również podawać zupę udekorowaną płatkami migdałowymi lub koperkiem.

Tagi:

seler