Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa selerowa przecierana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

o intensywnym zapachu i smaku

Zupa selerowa przecierana

Składniki:

Zupa selerowa przecierana

 

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa przecierana
Seler i włoszczyznę oczyścić, pokroić na mniejsze części, zalać 5-6 szklankami wody, dodać kostkę rosołową, posolić i gotować, aż warzywa będą miękkie, a następnie zmiksować wraz z wywarem. Śmietanę wymieszać z żółtkami. Do zupy dodać masło i podgrzewać, aż zacznie wrzeć. Zestawić z ognia. Do śmietany z żółtkami wlewać powoli gorącą zupę, cały czas mieszając. Zupę podawać na gorąco z dodatkiem grzanek. Wierzch posypać posiekaną zieleniną.

Tagi:

seler