mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa selerowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Stary przepis na zupę selerową z ryżem.

Zupa selerowa z ryżem

Składniki:

Zupa selerowa z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa z ryżem
Selery umyć , obrać, opłukać, pokroić drobno. Dodać następnie drobno pokrojoną cebulę i połowę masła , podlać wrzącą wodą i udusić do miękkości. Rozprowadzić ostudzoną przegotowaną wodą lub rosołem warzywnym do objętości 1-15 litra. Następnie zmiksować , podgrzać, zaprawić śmietaną , dodać resztę masła i zieloną pietruszkę. Podawać z dodatkiem oddzielnie ugotowanego na sypko ryżu.

Tagi:

ryż grzyby seler