Sposób przygotowania:
Zupa selerowa z soczewicą
Zagotowujemy wodę w garnku. W międzyczasie obieramy marchewki i pietruszkę, myjemy i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do gotującej się wody.
Seler obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy. Dokładamy do zupy po 15 minutach gotowania się marchewki. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy do gotujących się warzyw.
Gdy warzywa są prawie miękkie wsypujemy przyprawy i soczewicę.
Po około 10 minutach dodajemy śmietankę i wszystko razem zagotowujemy..
Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Seler obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy. Dokładamy do zupy po 15 minutach gotowania się marchewki. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy do gotujących się warzyw.
Gdy warzywa są prawie miękkie wsypujemy przyprawy i soczewicę.
Po około 10 minutach dodajemy śmietankę i wszystko razem zagotowujemy..
Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.