Sposób przygotowania:
Zupa krem z dyni
Obraną, bez pestek dynię pokroić w kostkę, a marchew, pietruszkę i selera w plasterki.
Natomiast cebulę należy posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku do gotowania zupy roztopić masło i podsmażyć na nim cebulę.
Dodać czosnek oraz pozostałe warzywa.
Wszystko razem podsmażyć dodatkowe 3-4 minuty i wlać bulion.
Całość gotować pod przykryciem do miękkości warzyw.
Na końcu dolać mleko, zupę zblendować na jednolitą konsystencję oraz doprawić do smaku.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Natomiast cebulę należy posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku do gotowania zupy roztopić masło i podsmażyć na nim cebulę.
Dodać czosnek oraz pozostałe warzywa.
Wszystko razem podsmażyć dodatkowe 3-4 minuty i wlać bulion.
Całość gotować pod przykryciem do miękkości warzyw.
Na końcu dolać mleko, zupę zblendować na jednolitą konsystencję oraz doprawić do smaku.
Podawać z ulubionymi dodatkami.