malpa1649

malpa1649

Kuchcik
[Przepisów: 22]

Zupa selerowo -jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest doskonała w smaku polecam osobom które nie chcą długo siedzieć przed gotowaniem zupy naprawdę polecam

Zupa selerowo -jabłkowa

Składniki:

Zupa selerowo -jabłkowa

 

  • 1 kg selera korzeniwego
  • 1 kg jabłek
  • 4l wywaru grobiowego
  • 0,25 czerwonej soczewicy
  • 0,5 l śmietanki słodkiej 30 proc.
  • pieprz
  • 2 cytryny
  • 2 łyżki miodu

 

Sposób przygotowania:

Zupa selerowo -jabłkowa
Selera obierz i pokruj na mniejsze kawałki. Ugotuj na parze do miękkości.. Jabłka pokrój w kostkę. W naczyniu rozpuść miód i uduś w nim jabłka aż zaczną się rozpadać. Dodaj sok z cytryny i startą skórkę z połowy cytryny. Dodaj ugotowanego selera i zagotuj wszystko bulionem. Dodaj soczewicę i wszystko gotuj do miękkości.